Ennovy

"Alle kinderen worden sterren, als we ze laten stralen"

Ik help kinderen en meestal ook hun ouders/begeleiders zich bewust te worden van hun eigen kwaliteiten en talenten

Werkwijze

Kennismaking 

Wilt u mijn hulp inschakelen? Dan starten wij met een vrijblijvend kennismaking (meestal telefonisch).  

Intake 

Het intake gesprek zal plaatsvinden bij mij in de praktijk of bij u thuis. 
Dit intakegesprek is bedoeld om de huidige situatie in kaart te brengen en de hulpvraag van zowel ouders als kind, helder te krijgen. Ouders en kind mogen zelf aangeven of ze dit gesprek met of zonder het kind erbij willen voeren. 

Zowel voor jullie als ouders als voor jullie kind is het heel fijn als je weet wat je kunt verwachten tijdens de coaching, waar de coaching plaats vindt en natuurlijk wie ik ben. Hier kunnen jullie ook wat materialen bekijken en de sfeer proeven. We ervaren of de klik er is en samen beslissen we of ik jullie kind ga coachen. 

Coaching 

Ieder kind is uniek. Daarbij hoort een unieke aanpak. In een aantal coachsessies gaan we op ontdekkingsreis. Kindercoaching is een kortdurende oplossingsgericht coaching traject waardoor er gemiddeld 6 tot 8 sessies nodig zijn van ongeveer vijftig minuten tot een uur. Samen gaan we een eindje op weg en coach ik jou of het kind rondom de hulpvraag. 
Dit kan doormiddel van het aanleren van nieuwe vaardigheden. Elk kind, iedere hulpvraag, sessie en ook elk traject is anders. Door te luisteren en te kijken sluit ik me aan bij de kwaliteiten en interesses van het kind. Als kindercoach kijk ik graag naar hoe het kind het probleem zelf kan aanpakken. Kinderen weten vaak heel goed wat ze zouden kunnen doen. Vanuit deze kracht wordt er gezocht naar oplossingen en maak ik gebruik van gesprekstechnieken, spelletjes of andere hulpmaterialen. 

Evaluatiegesprek 

Na elke sessie ontvang je een kort verslag van mij en na drie of vier sessies vindt er een tussentijdse evaluatie plaats.

Eindgesprek 

Het kan zijn dat er extra sessies nodig zijn en indien deze allemaal succesvol zijn afgerond en ons einddoel (voor zover mogelijk) is behaald, plannen we uiteraard een eindgesprek.